Δυστυχώς για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι τα δικαιώματα των ζώων και δη των σκυλιών περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα θα μείνουν στο δρόμο 150 σκυλιά περίπου λόγω τερματισμού λειτουργίας καταφυγίου στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος Άδωνις Γιάγκου αναφέρει πως: «Εδώ και πολύ καιρό το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισημάνει ότι πρέπει να μπει σε εφαρμογή η λειτουργία Επαρχιακών καταφυγίων σε κάθε επαρχία, ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα που περισυλλέγουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Την διαχρονική μας πρόταση υιοθέτησε μάλιστα η κυβέρνηση, που δια στόματος του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, που δήλωσε μετά από ευρεία σύσκεψη τον Μάρτιο του 2020 ότι θα δημιουργηθούν περιφερειακοί χώροι κράτησης αδέσποτων ζώων. Όμως φαίνεται ότι οι υποσχέσεις δεν τηρούνται και μένουν μόνο προεκλογικές υποσχέσεις».

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον Υπουργό Γεωργίας, αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, να επέμβει ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σκυλιά δεν θα μείνουν στο δρόμο ούτε θα θανατωθούν.

Είναι ευθύνη του κράτους να στηρίξει και να διαχειριστεί το θέμα της αύξησης των εγκαταλελειμμένων σκύλων και όχι να επαναπαύεται με την άοκνη συνεισφορά εκατοντάδων εθελοντών Παγκύπρια, που δίνουν από το υστέρημα τους και τον πολύτιμο τους χρόνο για να προστατεύουν τα απροστάτευτα αδέσποτα. Καιρός οι υποσχέσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις.