Στο ίδιο έργο θεατές, με εικόνες που θυμίζουν τα τραγικά γεγονότα του 2007, ζούμε από χθες το βράδυ. Συγκλονισμένοι οι Έλληνες ζουν υπό τον φόβο της καταστροφικής λαίλαπας, την ώρα που οι εικόνες των καταστροφών κάνουν τον γύρο των παγκόσμιων ΜΜΕ.

Τραγικότερο της ιστορίας είναι ότι δυστυχώς θρηνούμε θύματα, συλλέγουμε τραυματίες και αναζητούμε αγνοούμενους. Η Κύπρος, αλληλέγγυα, στέκεται στο δράμα του Ελληνικού λαού .

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την απόφαση για αποστολή ομάδας στην Ελλάδα  64 ατόμων, πυροσβεστών, νοσηλευτών, διασωστών και μελών της Πολιτικής Άμυνας καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Όπως και το 2007, η Κύπρος στρέφεται στο πλευρό των Ελλήνων αδελφών. Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν πλέον καταστήσει σύνηθες φαινόμενα τις ανθρωπιστικές τραγωδίες.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες αλλά και όσους εργάζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών και επούλωση των πληγών που αφήνει πίσω της η καταστροφή.