Η Κυβέρνηση κατάφερε αυτό που επιδίωκε εξαρχής. Να προχωρήσει σε στήριξη των τραπεζών χωρίς κανένα έλεγχο και διαφάνεια στη διαδικασία. Αποφάσισε να αξιοποιήσει μια διαδικασία που ήδη υπάρχει για χρόνια – τα δάνεια δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – στα οποία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την κυπριακή Βουλή και κοινωνία.  

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, απλά ανέμενε το νέο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το γεγονός πως η Ε.Ε θα πρόσφερε κάποια μορφή βοήθειας. Ένας λογικός συνειρμός, θα έλεγε πως αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά δεν επετράπη στη Βουλή να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τις  κρατικές εγγυήσεις λόγω της απόσυρσης του από την Κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο που ατύχησε λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης να ψηφιστεί αλλά εντούτοις  έγινε προπαγάνδα στα χέρια της με το πλαστό επιχείρημα ότι τάχα απορρίφθηκε από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε και ποτέ δεν έφτασε ενώπιον της βουλής. Αποκλειστική ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βλέπουμε με θετικό μάτι το γεγονός πως θα παραχωρηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν παύει όμως να θεωρούμε πως τα χρήματα είναι λίγα. Εάν προσφέρονταν περισσότερα λεφτά στις επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να μπουν και περιβαλλοντικοί όροι. Το γεγονός πως θα παραχωρηθούν 3-5 χιλιάδες ευρώ δεν μπορεί να θεωρηθεί στήριξη, αλλά δώρο άδωρον  

Τελούμε εν αναμονή των σημερινών διευκρινιστικών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών.