Συμπληρώνονται αύριο 18/2/2020 είκοσι πέντε χρόνια ιστορίας για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με πολλές στιγμές αγώνα, χαράς, λύπης, κόπου και μόχθου, αλλά πάντα σταθερά δίπλα στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

25 χρόνια αγώνων, δράσης και προσφοράς στον τόπο και στην πολιτική οικολογία.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δημιουργήθηκε το 1996 και είναι το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου. Βασίζεται στις αρχές και τη φιλοσοφία του Παγκόσμιου Οικολογικού Κινήματος. Είμαστε μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) και των Global Greens.

Στόχοι του Κινήματος είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης οικονομίας μέσω δράσεων και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η κοινωνική δικαιοσύνη, η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο περιορισμός της τραπεζικής αυθαιρεσίας κοκ.

Προσεγγίζουμε τον άνθρωπο – τον απλό πολίτη – με γνήσια ανθρωπιά και σεβασμό. Με διάθεση αυτοκριτικής, αλλά και με πολλή σεμνότητα, τολμούμε να ισχυριστούμε ότι μέσα στα 25 χρόνια της δράσης και παρουσίας μας καταφέραμε πολλά για τον άνθρωπο, τη φύση και τα ζώα. Για την Κύπρο μας.

Ενόψει της γιορτινής επετείου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στις 18/02 πραγματοποιεί εκδηλώσεις τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το πρωί της Πέμπτης 18/02 αντιπροσωπεία του Κινήματος θα προβεί σε δηλώσεις στο χώρο του συνεδριακού κέντρου Φιλοξενία στις 11:00 για τα 25 χρόνια ζωής του.

Το βράδυ της Πέμπτης 18/02 στις 19:00 το Κίνημα πραγματοποιεί διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια ζωής του και σας καλούμε να συντονιστείτε στην εκδήλωση μας η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/cygreens).

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα μεταδοθεί ένα μικρού μήκους 3 λέπτο φιλμάκι αφιερωμένο στα 25 χρόνια ζωής του Κινήματος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής και τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί σειρά ετών κ. Άδαμος Αδάμου, ο ευρωβουλευτή κ. Δ. Παπαδάκης, κ. Τιμής Ευθυμίου πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και κ. Φώτης Φωτίου, πρώην υπουργός περιβάλλοντος.

Στη διαδικτυακή συζήτηση θα συμμετέχουν:

1) Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Πρόεδρος, βουλευτής, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος

2)Γιώργος Περδίκης

Βουλευτής, τέως Πρόεδρος Κινήματος

3) Ιωάννα Παναγιώτου

Τέως Επίτροπος Περιβάλλοντος

Μέσα στο πλαίσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων οι ομιλητές μας θα συζητήσουν για τις δράσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών όπως οι ίδιοι θυμούνται από τη δική τους εμπειρία.

Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Αλεξία Σακαδάκη μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον σύνδεσμο: https://fb.me/e/1bWlXOc99 .