*Γραπτή δήλωση – Προέδρου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για τα είκοσι πέντε χρόνια του Κινήματος

Από τη δεκαετία του 80’ σαν οικολογική κίνηση ξεκινήσαμε τις μάχες για την προστασία του Ακάμα για να σταματήσουμε τις ασκήσεις των Άγγλων, κάναμε ολονύχτιους αγώνες για να σώσουμε τα διατηρητέα στη Λευκωσία, ολονύχτιους αγώνες και πολύμηνες μάχες για να σταματήσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο του Rainbow που ρύπαινε την περιοχή όλη με χημικά, κάναμε μάχες για διάφορα σφαγεία και άλλες οχληρές δραστηριότητες, και για εργοστάσια που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Μετά από όλους αυτούς τους αγώνες το 1996 μαζευτήκαμε και δημιουργήσαμε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Το 2001 μετά από πολλούς αγώνες μπήκαμε στη Βουλή και είχαμε την τύχη να έχουμε ένα άξιο βουλευτή και τον Πρόεδρο του Κινήματος ο οποίος ήταν εργατικός, δραστήριος, και έτσι έχουμε το πρώτο μικρό κόμμα που διατηρείτε μέσα στη βουλή μέχρι και σήμερα.

Το 2016 μπήκαμε στη Βουλή με δύο έδρες και θέλω να πω σε όλους ότι αυτή η δεκαετία η οποία ακολουθεί μας ανήκει και θα είναι πράσινη, γιατί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εναντίον της διαφθοράς, την προστασία της φύσης, την υγεία, την κοινωνία, την νεολαία, τον πολιτισμό, την ευημερία των ζώων και θα προσπαθούμε συνέχεια να χρησιμοποιούμε τις πράσινες πολιτικές για να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας.

Εμείς στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος μας θα μπορεί να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους, να έχει υγεία, να νιώθει ότι έχει τις δυνατότητες και ότι μπορεί πραγματικά να ελπίζει.