Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά την εργατική πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργαζομένων.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι 133 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 που πνίγηκε στο αίμα, τα δικαιώματα των εργαζόμενων εξακολουθούν να αμφισβητούνται και να καταπατούνται.

Το τέλος της Ιστορίας δεν γράφτηκε ποτέ. Διανύουμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου και των αγορών. Με αφορμή την οικονομική κρίση, εργατικές κατακτήσεις των περασμένων δεκαετιών αναστέλλονται ή διαγράφονται, σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή και την υποστήριξη των νεοφιλελεύθερων κυβερνώντων.

Η Κυριακή ως αργία καταργείται, το οκτάωρο και το εβδομαδιαίο σαραντάωρο καταπατούνται στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», για το “καλό” μας. Τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια διευρύνονται σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ο πλούτος συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο σε λιγότερους ανθρώπους και οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Στην Ευρώπη μεγαλώνουν οι γενιές των 500 ευρώ και στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές νέοαποικίες οι γενιές του ενός ευρώ ημερησίως.

Η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς βλέπουμε τη φτώχια να εμφανίζεται απειλητικά, τους άστεγους να πληθύνονται και ταυτόχρονα, προκλητικά να οικοδομούνται ουρανοξύστες, καζίνο και πολυτελείς αναπτύξεις για ξένους γύρω από γήπεδα γκολφ και μαρίνες, τα οποία εγκαινιάζονται πανηγυρικά από τους κυβερνώντες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Το οφείλουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους εξεγειρόμενοι κατά της πλουτοκρατίας και προασπίζοντας τα πανανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

Στόχος για το 2019 είναι η καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού, θεσμός που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα πρέπει να κατοχυρωθούν νομικά οι συλλογικές συμβάσεις, ώστε να θωρακιστούν τα δικαιώματα των εργατών έναντι της εκμετάλλευσης τω εργοδοτών.