Σαράντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο. Η άλλη όψη του δίδυμου εγκλήματος εκδηλώθηκε μόλις πέντε εικοσιτετράωρα μετά από την εκτέλεση του προδοτικού πραξικοπήματος.

Ο τούρκος εισβολέας έσπειρε νεκρούς και αγνοουμένους, αιχμάλωτους, τραυματίες, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και παθόντες. Η αντίσταση του προδομένου λαού δεν κατάφερε να αποτρέψει την κατάληψη των εδαφών της πατρίδας μας.

Τα γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 αλλά και η περίοδος που προηγήθηκε του πραξικοπήματος, πέρασαν στην Ιστορία αλλά δεν ξεχνιούνται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Αποτελεί οφειλόμενο χρέος τόσο σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την ελευθερία, όσο και στο λαό μας. Ο στόχος παραμένει μία δίκαιη, βιώσιμη, και αειφόρος λύση που θα εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό.