Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών στηρίζει το κοινό αίτημα των δημοτικών αρχών στο Δάλι, Γέρι, Λατσιά και Τσέρι για αποχαρακτηρισμό των οχληρών βιομηχανικων ζωνων της περιοχής και μετατροπη τους σε ζωνες ελαφριάς βιομηχανίας.
Η άμεση γειτνίαση των εξαιρετικής οχληρίας βιομηχανικών μονάδων με τις πυκνοκατοικημένες πλέον οικιστικές περιοχές λόγω λανθασμενων σχεδισμών προηγούμενων αρχων και κυβερνησεων, τεκμηριώνει και δικαιολογεί το αίτημα των τεσσάρων δήμων.
Η πρόσφατη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην βιομηχανική περιοχή Γεριου ανέδειξε τα προβλήματα αυτής της γειτνίασης.
Παράλληλα στηρίζουμε το αίτημα των τεσσάρων δήμων για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να υπάρχει εντατικός έλεγχο και αποτρεπτικές ποινές στην περίπτωση παραβίασης των νόμων.
Την ίδια ώρα καλούμε τις δημοτικές αρχές- οπως και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες- να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με την απαράδεκτη και προβληματική κατάσταση που επικρατεί στις βιομηχανικές περιοχές.
Καλούμε τους απλούς πολίτες- τα θύματα αυτής της νοσηρής κατάστασης- να αντιδράσουν δυναμικά και να υπερασπιστούν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.