Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορρίπτει ως άδικες τις επιθέσεις από βουλευτές και τοπικές οργανώσεις κατά του Πτηνολογικού Συνδέσμου ο οποίος εξέφρασε και προώθησε την θέση του ότι ο σχεδιαζόμενος αυτοκινητόδρομος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου θέτει σε κίνδυνο σημαντικούς βιότοπους για την ορνιθοπανίδα στην κοιλάδα του Έζουσα.

Είναι απαράδεκτες οι κατηγορίες κατά μιας από τις παλαιότερες μη κυβερνητικές οργανώσεις, με διεθνή εμβέλεια και αξιοπιστία. Επιχειρείται η φίμωση των περιβαλλοντολόγων, με ανυπόστατες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Όσοι κατηγορούν τον Πτηνολογικό οφείλουν να παραδεχτούν ότι για την απαράδεκτη και θανατηφόρα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου, δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά μόνο η επιμονή κάποιων να υλοποιηθεί το τεράστιο έργο των κοιλαδογεφύρων και των σηράγγων και των πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Κάποιοι επιμένουν για δεκαετίες στο έργο μαμούθ αντί της δραστικής βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου. Αυτοί ευθύνονται και όχι ο Πτηνολογικός γιατί για 25 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Προειδοποιούμε ότι όσο θα συνεχίζουμε να κυνηγούμε το όνειρο του σούπερ αυτοκινητόδρομου Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα ενώ χιλιάδες κατοίκων και επισκέπτες θα ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι εργάστηκαν για εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Ελπίζουμε πάντως να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ο Πτηνολογικός και για την χρεοκοπία των σχεδίων του επιχειρηματία.