Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών για περιβαλλοντικό έγκλημα αυτή τη φορά στην περιοχή του παραλιακού κρατικού δάσους Γιαλιάς και του δικτύου Natura 2000 για  δημιουργία πλαζ ανάμεσα στις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών και πάνω στην αμμοθινική βλάστηση καταστρέφοντας την από την τοποθέτηση πύργου ναυαγοσωστών.

Σε επιτόπια επίσκεψη του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου κ. Ανδρέα Ευλαβή διαπιστώθηκε πως πέραν από την τοποθέτηση του πύργου ναυαγοσωστών, εντοπιστήκαν πολλές αδυναμίες. Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζουμε σε ολόκληρο το μέτωπο από την αποβάθρα λίμνης μέχρι την νέα επέμβαση μεταξύ Αργάκας Γιαλιάς, όπου μετά την αφαίρεση των ακακιών δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα για να εμποδίσουν την φωτορύπανση της παραλίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, πως η περιβαλλοντική συνείδηση και ο σεβασμός της φύσης οφείλουν να καλλιεργούνται και πως αυτή η διαδικασία εξελίσσεται σε βάθος χρόνου.

Το τμήμα Αλιείας πρέπει άμεσα να στελεχωθεί επαρκώς ώστε το προσωπικό να μπορεί επιβλέπει τις παραλίες των χελωνών και να προβαίνει στη σηματοδότηση των φωλιών με τα απαραίτητα κλουβιά.