Καταγγέλλουμε περιστατικό με πλοιάριο αναψυχής γεμάτο από τουρίστες, το οποίο προσάραξε στην άμμο της προστατευόμενης παραλίας της Λάρας στην Πάφο στις 12:00 το μεσημέρι, με την μουσική στη διαπασών και άφησε τους τουρίστες στην παραλία για να διασκεδάσουν με την άμμο όπου γεννούν οι χελώνες.

Για το περιστατικό, ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου κος Ανδρέας Ευλαβής επικοινώνησε με την Έπαρχο Πάφου, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δικές της ενέργειες και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνουμε σε καταγγελίες για διάφορες παραβιάσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς στην εν λόγω παραλία. Συχνά επισκέπτες εισέρχονται στην παραλία και συμπεριφέρονται κατά τρόπο που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της ως παραλία που τυγχάνει υψηλού βαθμού προστασίας. Είχαμε καταγγελίες για τετράτροχες μοτοσυκλέτες, νυκτερινά πάρτι στην άμμο με μουσική , σκουπίδια κοκ. Πέρσι η τοπική αρχή ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να μετατρέψει την παραλία σε τουριστική πλαζ για να “έχει έσοδα από τα κρεβατάκια, τις ομπρέλες και τα περίπτερα που θα πωλούσαν παγωτά και νερό”.

Κύριος οίδε πως καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και αποτρέψουμε μια τέτοια καταστροφική απόφαση. Και τώρα έρχεται αυτό το περιστατικό να “νομιμοποιήσει” τις παράλογες απαιτήσεις της τοπικής αρχής;

Απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό προς μια παραλία που είναι αυστηρά προστατευόμενη αλλά και προς το κοινό που δεν μπορεί να ανέχεται την ηχορύπανση που εκπέμπουν τα πλοιάρια αναψυχής. Θεωρούμε ότι η επιβολή ποινών σε όσους παρανομούν είναι επιβεβλημένη, διαφορετικά η ανοχή θα συνεχίσει να καλπάζει.