Δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Ηλιάδη

Σε σταδιακή άρση των μέτρων αναχαίτησης της πανδημίας εισέρχεται η Κύπρος, όμως τα προβλήματα υφίστανται και δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Τρανταχτό παράδειγμα οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι με την καταβολή των επιδομάτων προς αυτούς να καθυστερεί αδικαιολόγητα ενώ πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο εδώ και μήνες με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να μένει άνεργος αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

Κατανοούμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και πως όλοι μας πρέπει να κρατήσουμε μια υπεύθυνη και συνετή στάση για να προλάβουμε τα χειρότερα, όμως οι περιορισμοί αυτοί καταδικάζουν συγκεκριμένους χώρους και τομείς σε πτώχευση.

Ευελπιστούμε να ληφθούν σύντομα όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ούτως ώστε το νησί μας να εισέλθει το συντομότερο στους κανονικούς του ρυθμούς. Με το καλοκαίρι να ζυγώνει τάχιστα, ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς μας αιμοδότες – η τουριστική βιομηχανία – πρέπει να είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της.

Η Κυβέρνηση πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στηρίζοντας έμπρακτα τις ομάδες πολιτών οι οποίοι πλήττονται από την κρίση της πανδημίας με πιο γενναιόδωρα μέτρα.