Αύριο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος θα επισκεφθεί την περιοχή της πυρκαγιάς στη χερσόνησο του Ακάμα. Ο κ. Περδίκης και η αντιπροσωπεία των Οικολόγων θα συναντηθεί στις 2.00 μ.μ. με τον πρώτο δασικό λειτουργό κ. Χρηστάκη Χρίστου στο δασικό σταθμό Δρουσιάς για να ενημερωθεί για την έκταση της πυρκαγιάς και το μέγεθος της καταστροφής.

Πάντως εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις των αρμοδίων που αναφέρονται για την συγκυρία των πυρκαγιών που ταιριάζει με προγραμματισμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις για τα θέμα του διαχειριστικού ή του τοπικού σχεδίου της χερσονήσου.

Σε μια τέτοια περίπτωση γεννιέται βέβαια το ερώτημα εάν όντως κάθε φορά που προγραμματίζεται συνεδρίαση, σημειώνονται εμπρησμοί, γιατί δεν λαμβάνονται έγκαιρα αποτελεσματικά μετρά προστασίας; Κι αν συνδυάζονται συνεδριάσεις και εμπρησμοί, τότε προφανώς ο κύκλος των υπόπτων είναι συγκεκριμένος αφού οι συνεδριάσεις δεν ανακοινώνονται δημόσια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην επανέκδοση του διαχειριστικού σχεδίου για τον Ακάμα γεγονός που ανοίγει την όρεξη σε διάφορους κύκλους και πρόσωπα. Η ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.