Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως οι πρόσφατες πυρκαγιές στον Ακάμα αποτελούν ακόμα μια ένδειξη για την μεγάλη ανάγκη στήριξης του Τμήματος Δασών με άμεσες άλλα και αποτελεσματικές ενέργειες.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην υποστελέχωση αυτού του νευραλγικού κλάδου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος , τονίζει με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης στην επιστολή του εφιστά την προσοχή του υπουργού αναφορικά με την προειδοποίηση των υπαλλήλων του Τμήματος Δασών για λήψη σοβαρών απεργιακών μέτρων σε περίπτωση που δεν ληφθεί υπόψη η καταγγελία τους για τα προβλήματα στελέχωσης.

  

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η εν λόγω καταγγελία των δασικών υπαλλήλων για να αποφύγουμε όσο το δυνατό πιο έγκαιρα τα χειρότερα. Ας μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά όπως το 2016 με τις πυρκαγιές στο δάσος τις Σολέας, όπου σύμφωνα με την έκθεση της ερευνητικής επιτροπής σοβαρό αρνητικό ρόλο για την καταστροφή έπαιξαν τα μέτρα αποχής των δασικών υπαλλήλων από υπερωριακή εργασία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει και ευελπιστεί να εισακουστούν από το αρμόδιο υπουργείο τα αιτήματα των δασικών υπαλλήλων για λήψη σοβαρών αποφάσεων.