Όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα “Χαραυγή” αναφορικά με την επικείμενη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί δε μπορεί παρά να προκαλούν σειρά ερωτημάτων. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι συνιδιοκτήτης τεμαχίου που περιλαμβάνεται στην επένδυση, για την οποία προβλέπεται κοπή 3.000 δέντρων για να δημιουργηθούν εκτάσεις γκολφ, ξενοδοχείο κλπ.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 24 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάπτυξη αυτή, που θα επιφέρει σημαντικές βλάβες στην περιοχή, αλλά και θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για μελλοντικές αναπτύξεις. Παράλληλα έχει ζητήσει την εγγραφή και άμεση συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος πράγμα που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Με την ανάδειξη όμως και αυτής της πτυχής, της εμπλοκής δηλαδή του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι λογικό να αναρωτιόμαστε κατά πόσο τα θεσμικά όργανα που είναι αρμόδια να εγκρίνουν το έργο, μπορούν να λειτουργούν αμερόληπτα, ακόμα και αν δεν υπάρξει παρέμβαση.

Άραγε ο κ. Αναστασιάδης αναγνωρίζει το ηθικό ζήτημα που υπάρχει από την εμπλοκή του κατ’ αυτό τον τρόπο, ιδίως μάλιστα σε μια καταστροφική για το περιβάλλον και τους κατοίκους, ανάπτυξη;