Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες μιας τραγικής περιβαλλοντικής καταστροφής στη λίμνη Αγ. Γεωργίου στο πάρκο Αθαλάσσας στην Αγλαντζιά. Φαίνεται πως η λάσπη που παρασύρθηκε από τις πρόσφατες βροχές στην λίμνη, μέσω των αγωγών ομβρίων υδάτων έχει προκαλέσει μαζική θανάτωση των ψαριών (κυρίως κυπρίνων). Σε επίσκεψη στελεχών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά από καταγγελίες πολιτών, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το εύρος της καταστροφής.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε αυτό το απαράδεκτο θέαμα.  Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την αδράνεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές. Αφού το πρόβλημα είναι γνωστό, γιατί δεν διοχετεύεται οξυγόνο μέσω αντλίας; Γιατί οι αρμόδιες αρχές στέκονται άπραγες, ενώ γνωρίζουν πως με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί το αναπόφευκτο; Για πολλοστή φορά καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα και να αποτρέψουν μελλοντική μαζική θανάτωση των ψαριών. Η λίμνη Αθαλάσσας είναι ζωτικής σημασίας για τον εύθραυστο κύκλο ζωής στο πάρκο. Δεν γίνεται κάθε φορά απλώς να απομακρύνονται τα νεκρά ψάρια και να φέρνουν νέα, ως αυτό να λύνει το πρόβλημα.

Ελπίζουμε, τέλος, πως θα ξεκινήσει άμεσα η απομάκρυνση των ψαριών γιατί ήδη έχει αρχίσει μεγάλη δυσοσμία. Παράλληλα ελπίζουμε πως θα ληφθούν μέτρα για να μην στερηθούν τροφής τα πουλιά που θα έρθουν να ξεχειμωνιάσουν και φέτος στην λίμνη.