Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με θέμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Κοινωνικές και Πολιτικές Προεκτάσεις». Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης και η Υπουργός Εργασίας κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου .

Ο Δρ. Νίκος Σατσιάς, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια, Προβολή παρουσίασης για το ΕΕΕ στην Ευρώπη και στην Κύπρο, ο Δρ. Κωνσαντίνος Φελλάς, Κοινωνιολόγος και πρεσβευτής του European Minimum Income Network (ΕΜΙΝ), ο κ. Χρίστος Διομήδους, Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και ο κ. Φάνος Κουρουφέξης από Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανέλυσαν πολύπλευρα το θέμα του ΕΕΕ.

Τοποθετήσεις στην ημερίδα είχαν επίσης ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων κ. Μάριος Κουλούμας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων κ. Χριστάκης Νικολαϊδης και ο κ. Γιώργος Θεμιστοκλέους εκ μέρους της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέτει ακόμα μια φορά, δημόσια, το αίτημα όπως, παράλληλα με τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη, να προωθείται η κοινωνική αλλά και η περιβαλλοντική προστασία. Θέλουμε η ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο και να λειτουργεί κατά τρόπο που να εξαφανίζει την κοινωνική ανισότητα κι όχι να την συντηρεί και να την διευρύνει.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Κινήματος τα τελευταία χρονιά έχουν βοηθηθεί οικονομικά εκατοντάδες φτωχές οικογένειες. Η λειτουργία του γραφείου κοινωνικής προσφοράς του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διευρύνεται και επεκτείνεται συνεχώς σε όλες τις επαρχίες του νησιού, χωρίς διακρίσεις σε φύλο, εθνική καταγωγή ή κομματική προτίμηση.

Στη Βουλή έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου – από τη καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού μέχρι και την επέκταση του δημοσίου βοηθήματος – για να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ημερίδα θα τύχουν επεξεργασίας, προκειμένου να καταγραφούν επιπλέον προτάσεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν με τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις του Κινήματος, με στόχο την κοινωνικότερη, αποτελεσματικότερη αλλά και ανθρωποκεντρική λειτουργία των δικαιωμάτων των φτωχών οικογενειών.

eee1 3

eee1 3

eee1 3