Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου ΣΥΝΚ, που διεξήγαγε το εκλογικό του συνέδριο το περασμένο Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Εκφράζουμε όμως τα ιδιαίτερα μας συγχαρητήρια στη συναγωνίστρια Μαρία Κολά  για την εκλογή της ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου ΣΥΝΚ.

Η Μαρία Κολά γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990 και κατάγεται από το Παλαιομέτοχο. Κατέχει πτυχίο στη Μηχανολογία και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Ανάλυσης Δεδομένων του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus, τομέας στον οποίο απασχολείται επαγγελματικά εδώ και 10 χρόνια.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την εθελοντική της δράση μέσω του Σώματος Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ), όπου παραμένει μέχρι σήμερα ενεργή ως βαθμοφόρος στο 288ο ΣΠ Παλιομετόχου. Είναι ενεργό μέλος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τα τελευταία 10 χρόνια και κατέχει τη θέση της Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ενώ διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων μεταξύ 2013-2018. Από το 2018 είναι εκλελεγμένη Γενική Γραμματέως της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων (ΓΥΚΟ) και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων την περίοδο 2016-2017 ενώ από το 2019 συμμετέχει στο Συμβουλευτικό Όργανο της Ομοσπονδίας. Από το 2017 κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Προγραμμάτων στην Επιτροπή Αφρικής-Ευρώπης του Συμβουλίου Νεολαίας της Κοινοπολιτείας. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι Πρέσβειρα του One Young World.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ευχόμαστε στην Μαρία Κολά μια λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία για ένα καλό και παραγωγικό έργο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα εκλεγέντα άτομα του Συμβουλίου και κυρίως ευχόμαστε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του ΣΥΝΚ στην υπεράσπιση των θεμάτων νεολαίας στον τόπο και προώθηση της επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στον τόπο μας.