Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας ,αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Γκουντέρες, προκαλούν μεγάλη ανησυχία, αλλά και καταδεικνύουν την τεράστια ευθύνη της κυπριακής ηγεσίας.

Φαίνεται πως η αναφορά του κ. Αναστασιάδη σε “ΑΟΖ” του ψευδοκράτους, όχι μόνο αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού εθνικισμού, αλλά καταγράφηκε και από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία τηρώντας “ίσες αποστάσεις” καλούν όλα τα μέρη σε “μη κλιμάκωση” Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κατοχική Τουρκία και το ψευδοκράτος εξισώνονται με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντί η έκθεση του κ. Γκουντέρες να καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και την παραβίαση των ιδίων των συνθηκών του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, έρχεται ουσιαστικά να δικαιολογήσει τις τουρκικές απαιτήσεις.

 Αυτές είναι βεβαίως οι επιπτώσεις μιας πολιτικής διαρκών υποχωρήσεων που με βεβαιότητα μας οδηγούν σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να ελέγχει ολόκληρη την Κύπρο και την ΑΟΖ της. Αυτές ακριβώς τις πολιτικές που Χριστόφιας Μαλάς και στη συνέχεια Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησαν να προωθήσουν, καλείται σήμερα ο λαός να αντικρούσει με την ψήφο του.

Οι Δυνάμεις της Αλλαγής, με επικεφαλής τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή όσων δεν δέχονται να ζήσουν υπό το καθεστώς που προωθεί ο απερχόμενος Πρόεδρος, το οποίο ισοδυναμεί με υποτέλεια στον Τούρκο κατακτητή.