Αναρωτιόμαστε ποιος ιθύνων νους σκέφτηκε να θέσει απαγορετυτικά μέτρα στη διακίνηση σκύλων στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο στη Λεμεσό, προκαλώντας έτσι τις έντονες αντιδράσεις των φιλόζωων αλλά και των ιδιοκτητών σκύλων.

Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία θέτει τους ιδιοκτήτες σκύλων και τους φιλόζωους σε δεύτερη μοίρα, καθώς η διακίνηση τους σε ένα δημόσιο πάρκο απαγορεύεται, με απόφαση της ίδιας της Τοπικής Αρχής.

Οι πράξεις απαγόρευσης θυμίζει άλλες εποχές.

Δικαιολογίες όπως ότι η απόφαση ήταν επανάληψη προηγούμενης του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε στις 11/7/2007, δεν αποτελεί δικαιολογία και προφανώς επρόκειτο για μια λανθασμένη απόφαση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αντιλαμβανόμαστε ότι χρήζει αυστηρότερου ελέγχου το θέμα των ακαθαρσιών και της ρύπανσης που προκύπτει από την ασυνείδητη συμπεριφορά των ιδιοκτητών σκύλων. Το πρόβλημα αυτό όμως, δεν μπορεί να λυθεί με μαζική τιμωρία, που για χάριν των λίγων την πληρώνουν όλοι.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης τόνισε χθες δημόσια ότι ο Δήμος Λεμεσού υιοθετεί φιλοζωικές πολιτικές, μέσα από πρακτικές και μέτρα, τα οποία απαρίθμησε, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο Δήμος του διακατέχεται από φιλοζωικά συναισθήματα.

Διερωτόμαστε πραγματικά, πως από την μια ο Δήμαρχος προβάλλει το φιλοζωικό έργο του, προβάλλοντας μάλιστα και σχετική λίστα και την ίδια ώρα να αποφασίζει αυτά τα αντιφιλοζωικά μέτρα σε δημόσιο πάρκο;