Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 12:00 μ.μ. η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γεμίζει τις μηχανές του και οδεύει στο 12ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο που θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου η ώρα 10:30πμ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία. Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου επαναδιεκδικεί τη θέση του. Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δηλώνει πως «Μέσα στα τρία χρόνια της Προεδρίας στόχος μου θα είναι η αναδιοργάνωση του Κινήματος όσον αφορά το προσωπικό, το αρχείο, την επικοινωνία τα μέλη, η παραγωγή και η προώθηση πολιτικών, η ενδυνάμωση των Επαρχιακών Επιτροπών, η ενεργοποίηση και η βελτιστοποίηση των θεματικών επιτροπών και η δημιουργία προϋποθέσεων για προώθηση και προβολή νέων προσώπων ούτως ώστε να διασφαλιστεί μια δυνατή παρουσία στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές αλλά και η συνέχιση του κινήματος».

Υποψηφιότητα για τη θέση της προεδρίας υπέβαλε και ο κ. Κυριάκος Τσιμίλλης. Ο κ. Τσιμίλλης δηλώνει πως «Το εκλογικό συνέδριο αποτελεί μια πρόκληση και μια ευκαιρία για το δυνάμωμα του Κινήματος τόσο στην εσωτερική του λειτουργία όσο και στην παρέμβασή του στην κοινωνία. Χρειάζονται σαφείς θέσεις στα περιβαλλοντικά και όλα τα άλλα καίρια προβλήματα του τόπου, μεθοδική και συντονισμένη δουλειά, συλλογικότητα στην οικολογική δράση, πολιτική και ακτιβιστική!».

Την υποψηφιότητα του υπέβαλε και ο επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Χρίστου. Ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να γνωστοποιηθεί η φωτογραφία του.

Η Μαρία-Ελενη Παναγιώτου απέσυρε την υποψηφιότητα της για πρόεδρος του Κινήματος.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου η ώρα 10:30 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).