Η μείωση του ποσού της μικρής επιταγής που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι από το Υπουργείο Εργασίας, δικαιολογημένα επέφερε έντονες αντιδράσεις από τους συνταξιούχους. Είναι άξιο απορίας πως η κυβέρνηση προέβη σε αυτή την κίνηση, εάν αναλογιστούμε την αύξηση του κόστους ζωής και τους δείχτες φτώχειας στην Κύπρο, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την πανδημία.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των χαμηλοσυνταξιούχων, έτσι ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και να καταργηθεί η εν λόγω μείωση.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για επίλυση των λόγων που προκαλούν καθυστέρηση και χρονοτριβή στην εξέταση αιτήσεων για όλα τα επιδόματα. Αναμένουμε ότι με την ίδρυση του Υφυπουργείου και την μεταφορά της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων στο Υφυπουργείο, θα ξεκινήσει η εξομάλυνση των ζητημάτων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους αιτητές, που στην πλειοψηφία τους εξαρτώνται από αυτά τα επιδόματα. Η ελάχιστη μείωση επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα ζωής τους.