Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά κάποιοι κυνηγοί προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες θήρευσης. Σύμφωνα με μαζικές καταγγελίες από τους εργαζόμενους του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στην Ανθούπολη, κυνηγοί εισέρχονται παράνομα σε υδροβιότοπο της περιοχής πυροβολώντας θηράματα που καταλήγουν μέσα στη λίμνη.

Ο Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ. Άδωνις Γιάγκου δήλωσε ότι «Η επαναλαμβανόμενη παράνομη θήρευση σε περιοχή τόσο κοντά σε οικιστική ζώνη δεν περιποιεί τιμή για κανένα. Πέραν της απαγορευμένης κυνηγετικής δραστηριότητας στην περιοχή, οι κυνηγοί καταστρέφουν και το φυσικό περιβάλλον και προκαλούν ζημίες στην περίφραξη της Λίμνης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες κάποιων κυνηγών που, απλά και μόνο για να αποκτήσουν το θήραμα τους, καταστρέφουν δημόσια περιουσία και την φυσική πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Είναι αδιανόητο να ρυπαίνεται το περιβάλλον της περιοχής από ασυνείδητους κυνηγούς που όχι μόνο θηρεύουν παράνομα, αλλά ρίχνουν και τα σκουπίδια τους στην περιοχή.

Καλούμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς και την Αστυνομία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό των παρανομούντων και παραδειγματικής τους καταδίκης και να γίνει άμεσα σχέδιο αποκατάστασης του περιβάλλοντος της περιοχής».