Για ακόμη μια φορά παρατηρούμε τον Γενικό Ελεγκτή να βρίσκεται στο στόχαστρο από την Κυβέρνηση επειδή πράττει τα αυτονόητα και προχωρεί σε διαδικασίες που εμπίπτουν στα καθήκοντα του. Συγκεκριμένα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με επιστολή του καλεί τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου να νομοθετήσουν ώστε να τερματιστεί η παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τεσσάρων συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια δαιμονοποίησης της Υπηρεσίας Ελέγχου είναι απαράδεκτη καθώς ο Γενικός Ελεγκτής βάσει των καθηκόντων, αλλά και των εξουσιών του έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει έλεγχο στις κυβερνητικές διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Σταύρος Παπαδούρης αναφέρει πως: «Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στη μονιμοποίηση ατόμων στο δημόσιο που διορίστηκαν με μόνο γνώμονα την κομματική προσήλωση τους, χωρίς να έχουν περάσει από διαδικασία αξιολόγησης. Το θέμα είναι ακόμη πιο σκανδαλώδες, αφού το ένα άτομο που μονιμοποιήθηκε πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τους αρμόδιους να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα που προκύπτει και όλοι όσοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη διαδικασία οφείλουν να λογοδοτήσουν είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε διοικητικοί προϊστάμενοι.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει συνυπογράψει πρόταση νόμου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ το θέμα είναι εγγεγραμμένο ήδη και για συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου, όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκαθαριστεί άμεσα η υπόθεση».