Αρχική Σελίδα 9 Candidates Local Elections 9 Παρτάκκης Ηρόδοτος

Ο Ηρόδοτος Παρτάκκης γεννήθηκε στο Τσέρι το 1984. Είναι νυμφευμένος με τη Νικολέττα Χρυσοστόμου – Παρτάκκη με την οποία απέκτησε δύο κόρες τη Σωτηρία και την Ιωάννα και ένα γιο τον Ανδρέα. Οι γονείς του Νίκος και Σούλα Παρτάκκη κατάγονται από Ομορφίτα και Πηγή Αμμοχώστου.
Από τα πρώτα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την καλαθόσφαιρα. Εκπροσώπησε την Κύπρο με τις φανέλα της Εθνικής ομάδας Καλαθόσφαιρας εφήβων, ενόπλων και αντρών. Το 2005 αναδείχτηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς.
Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Τοπίου στη Δράμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών και εκπρόσωπος του τμήματος στο Συμβούλιο καθηγητών. Το 2010 μετά το πέρας των σπουδών του εργοδοτήθηκε στα Φυτώρια Σολωμού.
Σήμερα είναι αυτοεργοδοτούμενος και από τo 2017 έχει ιδρύσει την δική του επιχείρηση H.P. LANDSCAPING, όπου ασχολείται με την τοπιοτέχνιση καθώς και τις υπηρεσίες κήπου γενικότερα.
Στις δημοτικές εκλογές του 2016, εκλέγηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τσερίου με το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Επίσης είναι μέλος στην Σχολική Εφορία Τσερίου, καθώς και στο Πολυδύναμο Κέντρο Τσερίου.
Το 2018 μαζί με μια ομάδα νεαρών συνδημοτών του δημιούργησε το Κέντρο Νεολαίας Τσερίου. Τα πρώτα χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου και μετέπειτα ενεργό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά από 6 χρόνια το Κέντρο Νεολαίας Τσερίου διατηρεί αντρική ομάδα ποδοσφαίρου και χειροσφαίρισης, καθώς επίσης και τμήμα Ακαδημιών ποδοσφαίρου. Το Σωματείο όλα αυτά τα χρόνια ασχολείται ενεργά με τον Δήμο Τσερίου και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όχι μόνο, ενισχύοντας έτσι τους Δημότες Τσερίου μέσω των διαφόρων δράσεων.