Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών/μοτοποδηλατιστών με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα η πρόταση προνοεί την εκπαίδευση όσον αφορά την οδήγηση των μαθητευόμενων οδηγών στο οδικό δίκτυο, για να τερματιστεί η αυτοεκπαίδευση που γίνεται μέχρι σήμερα, και την χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 350 ευρώ για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού μοτοποδηλάτου.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος κ. Σταύρος Παπαδούρης αναφέρει πως: «Υπενθυμίζουμε πως το θέμα ασφάλειας των οδηγών μοτοποδήλατων των ταχυφαγείων τέθηκε πολλές φορές υπό συζήτηση από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Επιπλέον, ευελπιστούμε να προχωρήσει το Υπουργείο στην επιχορήγηση σχεδίου αντικατάστασης συμβατικών μοτοποδήλατων με ηλεκτρικές, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των ρύπων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από τα οχήματα. Οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μας έχουν ένα στόλο από μοτοποδήλατα που θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά σε περίπτωση που υπάρχει η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».