Δέκα χρόνια κλείνουν φέτος από τον μαύρο Ιούλη του 2011 και την φονική έκρηξη στο Μαρί, που άφησε πίσω της 13 νεκρούς και περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή.

Τα μνημόσυνα, οι εκδηλώσεις τιμής και η ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγχωροχάρτι. Η ατιμωρησία που επικράτησε και επικρατεί ακόμα ωσάν να μην υπάρχουν ευθύνες, δικαιολογούν τις φωνές των μανάδων, συζύγων, παιδιών, συγγενών και φίλων που απαιτούν ακόμη δικαίωση για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Σε δηλώσεις της η κ. Αλεξία Σακαδάκη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος αναφέρει πως: «Η εξεταστική επιτροπή Πολυβίου τότε, εντόπισε ακόμη και τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής, αλλά αυτά δεν εξετάστηκαν ποτέ και όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση κλείστηκε και αυτό το πόρισμα στα συρτάρια του προεδρικού. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους οικείους των θυμάτων της έκρηξης του Μαρί. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σταματήσουμε να θυμόμαστε την καταστροφή, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ζητούμε στήριξη των συγγενών των θυμάτων. Και κυρίως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να απαιτούμε να αλλάξουν τα κακώς έχοντα σε αυτό τον τόπο».