Δεν λέει να τελειώσει ο Γολγοθάς των κατοίκων της κοινότητας Ορούντας της επαρχίας Λευκωσίας καθώς το ένα περιστατικό καταγράφεται μετά το άλλο όσον αφορά τα παράνομα χοιροστάσια της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία αλλά και προκαλώντας οχληρία και δυσοσμία στον χώρο.

Σωρεία προβλημάτων έχουν καταγραφεί από την παράνομη λειτουργία των χοιροστασίων στην κοινότητα, τα οποία προκαλούν υπερχείλιση των δεξαμενών όπου συσσωρεύονται τα λύματα ενώ από τις δεξαμενές αυτές αντλούνται λύματα τα οποία απορρίπτονται σε παρακείμενα χωράφια. Πρόσφατες φωτογραφίες που λάβαμε, απεικόνιζαν φορτηγό το οποίο απέρριπτε λύματα στα χωράφια της περιοχής.

Τα πιο πάνω και άλλα τόσα προβλήματα που – δυστυχώς – αντιμετωπίζει η κοινότητα Ορούντας, ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και αντιπροσωπείας της «Οικολογικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Ορούντας». Την αντιπροσωπεία της «Οικολογικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Ορούντας» αποτελούσαν ο κ. Κυριάκος Σιαμπτάνης και ο κ. Κωνσταντίνος Σιαμπτάνης, ενώ του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης, η αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου, ο βουλευτής του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Επαρχιακή Γραμματέας Λευκωσίας κ. Φρόσω Αποστολίδου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δηλώνουμε για ακόμη μια φορά πως βρισκόμαστε στο πλάι των κατοίκων της περιοχής και εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την εγκληματική απειλή για τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τους αρμόδιους να επιβάλουν επιτέλους την τάξη, προασπίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και την υγεία τους.

Συνάντηση 3Συνάντηση 3Συνάντηση 3