Εκ μέρους της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με ακόμη μια βάρβαρη συμπεριφορά προς τα ζώα.

Το νέο φρικτό περιστατικό αφορά την εν ψυχρώ δολοφονία του Sevio. Ενός πανέμορφου λυκόσκυλου που ανήκει στην οικογένεια Αλωνεύτη. Η εγκληματική αυτή πράξη έγινε στις 05 Μαρτίου, στο Τσέρι, όπου ο Sevio δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο.

Για την οικογένεια Αλωνεύτη ο Sevio ήταν μέρος της οικογένειάς τους και η δολοφονία του έχει σαν αποτέλεσμα τη ψυχική οδύνη όλης της οικογένειας αλλά ταυτόχρονα και την αρχή ενός αγώνα για τη δικαίωσή του.

Διερωτόμαστε πολλές φορές, πότε θα σταματήσει η βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί με την επιβολή πολύ σοβαρών και αυστηρών ποινών από την πολιτεία, ούτως ώστε αυτές οι ποινές να παίξουν αποτρεπτικό ρόλο.

Ζητούμε από την Αστυνομία την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η πράξη αλλά και η συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου θα πρέπει να τύχει σοβαρού χειρισμού από την Αστυνομία και την πολιτεία. Να αντιμετωπιστεί σαν δολοφονία και να τιμωρηθεί ο ένοχος ανάλογα.

Η πράξη του εν λόγω ατόμου φέρνει στη μνήμη μας – δυστυχώς – συμπεριφορές άλλων εποχών και όχι του 21ου αιώνα που ζούμε. Έχουμε πληροφορίες ακόμη, ότι το εν λόγω άτομο είχε στην κατοχή του και άλλα ζώα τα οποία είχε σε άθλιες συνθήκες και παρακαλούμε να διερευνηθεί και η τύχη αυτών των ζώων καθώς ορισμένα έχουν εξαφανιστεί.

Εμείς σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είμαστε σε συνεχή επαφή με την οικογένεια και θα σταθούμε δίπλα της μέχρι τη δικαίωση του Sevio.