Ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σημειώνεται στην επαρχία Πάφου, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πάφου, σύμφωνα με καταγγελία της Διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου που διαδραματίστηκε το περιστατικό, με το «έτσι θέλω» κατακρεούργησε μεγάλα, ψηλά δέντρα χωρίς καμία άδεια και σε ένα χώρο που δεν έχει δικαιοδοσία το Δημαρχείο. Η κοπή των δέντρων έγινε με την απαράδεκτη πρόφαση ότι «λερώνουν τα πεζοδρόμια».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αντιπεριβαλλοντική και αυθαίρετη ενέργεια του Δήμαρχου. Πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε πως τα δέντρα μας προσφέρουν οξυγόνο και δεν προορίζονται για αποκοπή. Τα συγκεκριμένα δέντρα σκίαζαν τις αίθουσες του σχολείου, έτσι οι μαθητές δεν υπέφεραν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αντιπεριβαλλοντική του στάση, καθώς και προηγουμένως έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό αποκοπής υγιέστατων δέντρων στο 1ο Λύκειο Πάφου και πάλι χωρίς αδειοδότηση.

Καλούμε άμεσα το τμήμα Δασών και τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τιμωρηθεί η παράνομη επέμβαση στο περιβάλλον του σχολείου.