Δήλωση Αναπληρώτριας Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφιας Ευρωβουλευτού κας Έφης Ξάνθου

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα». Συμφωνούμε απόλυτα μαζί τους ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία με δημόσιους υπαλλήλους δύο ή και τριών ταχυτήτων. Η ίση μεταχείριση ίσης εργασίας είναι μια πανανθρώπινη αρχή και οφείλουμε να την στηρίξουμε όλοι.

Στη σημερινή απεργία το Κίνημα εκπροσωπήθηκε από την αναπληρώτρια πρόεδρο κα Έφη Ξάνθου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κα Αλεξία Σακαδάκη. Θα στηρίξουμε και αύριο με την παρουσία μας την 48ώρη απεργία και καλούμε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να συμμετέχουν μαζί μας

Σημειώνουμε ότι δυστυχώς κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το θέμα, πλην του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Συμμαχίας Πολιτών. Ίσως γιατί φοβούνται την ΠΑΣΥΔΥ και τον πανίσχυρο γενικό της γραμματέα κ. Χατζηπέτρου.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα υποτίθεται κόπτονται να προωθούν την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων αγγίζει την ουσία του θέματος αυτού. Οφείλουν να τοποθετηθούν ευθαρσώς και τα υπόλοιπα κόμματα.

ex euro