Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως «σήμερα έχουμε καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια πρόταση αποτελούμενη από 10 σημεία σε σχέση με την διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Πρόσθεσε πως «κάνουμε μια αντικειμενική κριτική στις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη, ενώ παράλληλα καταθέτουμε και τις δικές μας εισηγήσεις που είναι πέραν αυτών των οποίων έχει υπόψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Παράλληλα τόνισε πως «αυτό που χαρακτηρίζει τις δικές μας εισηγήσεις είναι πως βρίσκονται μακριά από κάθε μορφή παραβίασης του διεθνούς δικαίου, μακριά από κάθε πλαίσιο ξενοφοβίας και ρατσισμού και πιστεύω ότι είναι πιο αποτελεσματικές από τις εισηγήσεις που έχει υπόψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από τη ρίζα του».

Τέλος ανέφερε πως «ελπίζω ότι η διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει τις θέσεις και εισηγήσεις των κομμάτων να καταλήξει σε μια σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση μακριά από ακρότητες που θα προκαλέσουν περισσότερη ζημία παρά όφελος και θα δημιουργήσουν δυσκολίες στην Κυπριακή Δημοκρατία».