Αν και το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση, έγινε υποτίθεται  για την ασφάλεια του κοινού από τον κορωνοϊό (όπως η ίδια ανέφερε), ωστόσο το εν λόγω θέμα δεν παύει να πολιτικοποιείται διαρκώς, με πρόσφατο παράδειγμα τη σημερινή εκδήλωση των Τουρκοκυπρίων.

Δεν μας διαφεύγει από την προσοχή ότι τους διαδηλωτές προωθούσαν οι αστυνομικοί του ψευδοκράτους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε πως το όλο θέμα δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. Είναι με μεγάλη μας λύπη που παρατηρούμε να υπάρχει – δυστυχώς – αυτή η συγκεκριμένη πολιτική εκμετάλλευση των τελευταίων γεγονότων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το είδος ελέγχων γίνονται ή όχι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και εν μέρει αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της απόφασης της Κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να την θεωρούμε και ως το απαύγασμα των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρεί πως το οδόφραγμα της οδού Λήδρας πρέπει να ανοίξει εκ νέου το συντομότερο, με όλους τους κανόνες ελέγχου – που εφαρμόζονται σε άλλα σημεία πρόσβασης στην Κυπριακή Δημοκρατία – να εφαρμόζονται και εκεί. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει το συντομότερο πως οι απαραίτητοι έλεγχοι, θα γίνονται παντού.