Σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε δυο πρόνοιες που υπάρχουν μέσα στο νομοσχέδιο για τους Δήμους.

Αρχικά, δεν γίνεται τα εισοδήματα των Δήμων  να βασίζονται στις άδειες κυκλοφορίας και παράλληλα να έχουν την ευθύνη να προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα. Καταλαβαίνουμε όλοι πως σε ένα Δήμο που δεν του συμφέρει να κατεβαίνουμε από τα αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούμε λεωφορεία, δεν θα κάνει οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση καθώς θα μειωθούν τα εισοδήματά του. Επομένως δεν γίνεται να βασίζονται τα εισοδήματα των Δήμων στο να έχουμε όλοι πολλά αυτοκίνητα. Πιο πολλά αυτοκίνητα, συνεπάγεται περισσότερα εισοδήματα για τους Δήμους. Δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό, θέλω να τονίσω ξανά, για πολλοστή φορά, τον δόλιο τρόπο για τον οποίο παραμένει ακόμα δυστυχώς μέσα στο νομοσχέδιο, η μεταφορά της ευθύνης της περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου, στους Δήμους και όχι μόνο αυτό, αλλά περιλαμβάνονται πρόνοιες για τραπεζάκια και καρέκλες πάνω στην παραλία, για προπληρωμένες ομπρέλες, για παραλίες πολυτελείας με δικαίωμα να σκάβουν την άμμο και να μεταφέρουν υλικά, να κτίζουν περίπτερα σε μεμονωμένες παραλίες και όλες αυτές οι απαράδεκτες πρόνοιες που υπάρχουν ακόμη, επαναλαμβάνω, μέσα στο νομοσχέδιο περί Δήμων.

Το δικό μας το αίτημα είναι απαλειφθούν όλες οι πρόνοιες που αφορούν τις ατασθαλίες και να μείνει ο νόμος ως έχει. Επαναλαμβάνουμε πως αυτή η πρόνοια εμφανίστηκε μέσα στο νομοσχέδιο για τους Δήμους με δόλιο τρόπο.