Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων Μοναγρουλλιού, Ασγάτας, Μονής και Πύργου για απομάκρυνση των ασφαλτικών εργοστασίων που λειτουργούν στην περιοχή. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, κάθε πρωί δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των κατοικιών λόγω της σκόνης, των σωματιδίων και της μυρωδιάς ασφάλτου και πετρελαίου, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο σχολείο.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για το θέμα, παρεβρέθηκε και στήριξε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρος Παπαδούρης.

Την ερχόμενη Τετάρτη, κατόπιν πρωτοβουλίας των βουλευτών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και κ. Σταύρου Παπαδούρη, θα συζητηθεί το αυταπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος με τίτλο «Η διαδικασία επιλογής χώρου μετεγκατάστασης των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου και τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται». Η συζήτηση στην Επιτροπή θα επικεντρωθεί στη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου που βρίσκονται εντός της κοινότητας Βάσας και τα προβλήματα στις κοινότητες Μοναγρουλλιού, Ασγάτας, Μονής και Πύργου.

Τονίζουμε πως η υγεία και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων είναι υπέρτατο αγαθό που δεν μπορεί να υποχωρήσει ενώπιον του οποιουδήποτε οικονομικού κόστους.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών