Το απειλητικό χρονοδιάγραμμα του Ερντογάν και η λογική θέση του Έιντε για «ορθή λύση»

Θεωρώ ότι η δήλωση του κ. Έιντε μετά την ψεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, βρίσκεται στην ορθή κατεύθυνση. Σωστά διαπιστώνει ότι είναι προτιμότερο να έχουμε μία καλή λύση παρά μία γρήγορη λύση, απορρίπτοντας έτσι την εμμονή των Τούρκων σε χρονοδιαγράμματα. Μία εμμονή που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη δήλωση του κ. Ερντογάν, ο οποίος μας απειλεί με διχοτόμηση αν δεν δεχθούμε τις απαιτήσεις του μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Δεν κατανοώ, είπε ο κ. Περδίκης, τι μαγικό και σημαντικό θα γίνει το Μάρτιο πέραν των βουλευτικών εκλογών, για να θέτουν τόσο επιτακτικό χρονοδιάγραμμα οι Τούρκοι. Προφανώς αρέσκονται μέσω της πολιτικής των χρονοδιαγραμμάτων, να προβάλλονται ως το μέρος που επείγεται για λύση. Πρέπει με συγκεκριμένες ενέργειες να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο, ότι εμείς οι Κύπριοι θέλουμε περισσότερο από τον κάθε Ερντογάν τη λύση του Κυπριακού.

Η υπόθεση του εντάλματος σύλληψης του Υπουργού Οικονομικών, οι Κυπριακές Αερογραμμές και τα δυο μέτρα και δύο σταθμά

 

Όσον αφορά το θέμα του εντάλματος για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεωργιάδη και την ακύρωση του μετά από παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Περδίκης είπε ότι, θα ήταν ορθό να δεχόταν ο Υπουργός και ο Γενικός Εισαγγελέας, ότι είναι καιρός να τυγχάνουν προστασίας από τον Γενικό Εισαγγελέα όχι μόνο οι Υπουργοί αλλά και τα φτωχαδάκια. Δυστυχώς ο Υπουργός και το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριφέρονται εκδικητικά κατά των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών. Ενώ κλήθηκε από τη Βουλή να παραδώσει άνευ όρων στους δικαιούχους υπαλλήλους τα δικαιώματα τους από το Ταμείο Προνοίας, τους προειδοποιεί ότι έχουν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να υποκύψουν και να υπογράψουν μία άδικη και καταχρηστική δήλωση, που απαλλάσσει την Κυβέρνηση από οποιαδήποτε ευθύνη. Κακώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών δεν εξετάζει κατεπειγόντως το θέμα.

Οικολόγοι: Πολιτική ανηθικότητα η πρόταση του Α. Νεοφύτου για μείωση του εκλογικού μέτρου

Όσον αφορά την πρόταση του κ. Α. Νεοφύτου για το εκλογικό μέτρο, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι, οι Οικολόγοι είναι εναντίον αυτής της πρότασης. Με αυτήν την πρόταση ανατρέπονται οι ελάχιστοι εναπομείναντες ηθικοί κανόνες που υπάρχουν στο πολιτικό παιχνίδι. Δικαιολογημένα, πρόσθεσε ο κ. Περδίκης,  έχουμε την απαίτηση να συζητηθεί στην Επιτροπή Εσωτερικών μαζί με την πρόταση του κ. Αβέρωφ  και η δική μας πρόταση για οριζόντια ψηφοφορία, που είναι κατατεθειμένη εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι δύο προτάσεις θα πρέπει να πάνε μαζί στην Ολομέλεια και το κάθε κόμμα να αναλάβει την ευθύνη του. Σήμερα αντί, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, να συζητούμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία και στην οικονομία, συζητούμε για τον εκλογικό νόμο. Αυτό, όπως πρόσθεσε ο βουλευτής των Οικολόγων, δεν είναι σοβαρή πολιτική. Είχαμε πέντε χρόνια να συζητήσουμε ότι θέλαμε για το εκλογικό μέτρο, ανέφερε ο κ. Περδίκης και τώρα 6 μήνες πριν τις εκλογές μπαίνουν τέτοιες προτάσεις. Αυτό είναι καθαρή πολιτική ανηθικότητα. Αντί να συζητάμε για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για τις τράπεζες που κρέμονται από μία κλωστή όπως λένε οι ειδικοί, για τους κουρεμένους καταθέτες κ.ο.κ., συζητάμε για εκλογικό μέτρο. Αφήσαμε το θέρος και πιάσαμε το ξικανναούρισμα.

Οικολόγοι: Κάθετα εναντίον της αδειοδότησης της φάρμας των κροκοδείλων

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι, υπάρχουν πάρα πολλά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις γύρω από την ιστορία με τη φάρμα κροκοδείλων. Είναι πρωτοφανές να έρχεται μία εταιρεία και να ονοματίζει λειτουργούς των κτηνιατρικών υπηρεσιών, για να πληρώσει τα έξοδά τους ώστε να μεταβούν στη φάρμα κροκοδείλων στο Ισραήλ και να τους ενημερώσει ιδιαιτέρως και προσωπικά για τους κροκόδειλους.  Η Γενική Διευθύντρια επενέβηκε ώστε οι λειτουργοί να μεταβούν με έξοδα του  κράτους.  Οι ίδιοι λειτουργοί, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, δήλωσε ο κ. Περδίκης, μετέβηκαν και στη Γαλλία και αυτοί οι άνθρωποι είναι τώρα υπέρ μετά μανίας να δοθεί η άδεια στη φάρμα κροκοδείλων. Και βεβαίως γιατί να πληρώνει το κράτος για να ταξιδεύουν οι εκλεκτοί της εταιρείας στη Γαλλία και το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η διαπίστωση ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, είναι η μόνη υπηρεσία του κράτους που είναι υπέρ της αδειοδότησης της φάρμας κροκοδείλων. Αυτοί οι δύο λειτουργοί δεν έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και ακόμη δεν έχουν ελεγχθεί και ούτε πρόκειται να τους ελέγξουν, γιατί έχουν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες πολιτικές πλάτες, ανέφερε ο κ. Περδίκης. Οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και υπάρχει και δεύτερο πολιτικό κόμμα το οποίο διασυνδέεται με τη συγκεκριμένη ανάπτυξη. Η εν λόγω «ανάπτυξη» θα γίνει στην Επαρχία Λάρνακας στις κοινότητες Τόχνης και Ψεματισμένου. Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας, η Επαρχιακή Διοίκηση, όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι κοινότητες της γύρω περιοχής είναι εναντίον. Η επένδυση είναι τεράστια, αφού θα πρέπει να δημιουργηθούν συγκεκριμένες συνθήκες για να επιβιώσουν οι κροκόδειλοι στην Κύπρο. Στην Κύπρο δεν χρειαζόμαστε τέτοιες αναπτύξεις, ανέφερε ο κ. Περδίκης,  λόγω του περιβαλλοντικού κόστους αλλά και των θεμάτων ασφάλειας και υγείας των κατοίκων και της ευημερίας των ίδιων των ερπετών.