«Φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να «τσουβαλιάσουμε» αυτά τα τέσσερα άτομα για τα οποία γίνεται λόγος με τα άλλα οκτώ άτομα που έχουν μεταφερθεί ως αορίστου χρόνου. Έχει τεθεί το ερώτημα από εμένα κατά πόσο μπορεί να μας ξεκαθαρίσει, η οποιαδήποτε υπηρεσία, εάν έχουμε άλλες περιπτώσεις παρόμοιες των τεσσάρων αυτών ατόμων που φαίνεται ότι στηρίχτηκαν πάνω σε θέματα πολιτικού διορισμού.

Αυτό το ερώτημα θα μπορεί να ξεκαθαρίσει κατά πόσο αυτό που τέθηκε μετά από κάπως απειλητικό χαρακτήρα, αν όντως ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Αν χρειαστεί να τους ανοίξουμε. Η άποψη η δική μου, είναι ότι κάποτε πρέπει να τους ανοίξουμε. Όποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η παράλογη διαδικασία.

Επίσης αφέθηκαν αιχμές κατά του Γενικού Ελεγκτή για το χρονικό πλαίσιο που αποφάσισε να θέσει το όλο θέμα. Να υπενθυμίσω ότι το όλο θέμα όταν τέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών έγινε όταν συζητούσαμε συγκεκριμένο προϋπολογισμό του κράτους και σωστά τέθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή και τον ευχαριστούμε για αυτό, γιατί τέθηκε την στιγμή που έπρεπε να ψηφίσουμε κατά πόσο θα εγκρίνουμε ένα συγκεκριμένο κονδύλι, θυμίζοντας σε για αυτά τα τέσσερα άτομα έχει πλέον μεταφερθεί η μισθοδοσία τους στο λογιστήριο του κράτους, άρα σημαίνει ότι ανοίχτηκε, ένα νέο παράθυρο 130,000 ευρώ τον χρόνο, το οποίο εμείς έπρεπε να καλεστούμε να εγκρίνουμε ή όχι.

Καταλήγοντας, αν τελικά ξεκαθαριστεί ότι τα τέσσερα άτομα έτυχαν ιδιαίτερης μεταχείρισης, στο τέλος της ημέρας πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι στο ερώτημα πως κάποιος μπορεί να γίνει κυβερνητικός, υπάρχουν πλέον δύο απαντήσεις: η μία απάντηση είναι μπορείς να δώσεις εξετάσεις αξιοκρατικά και να μπεις στο δημόσιο και η άλλη απάντηση είναι ότι μπορείς να περιμένεις τον δικό σου κομματικό αρχηγό να γίνει πρόεδρος με απώτερο σκοπό να σε βολέψει».