Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει προβληματισμό για τους δημοσιονομικούς κινδύνους που είναι πιθανό να προκύψουν λόγω των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τις αποκοπές των μισθών των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, την έναρξη των εισφορών στο ΓεΣΥ και την ένταξη στον τομέα των δύο οντοτήτων που προέκυψαν από το ξεπούλημα του Συνεργατισμού και το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ».

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες όσων από εμάς εξαρχής προειδοποιούσαμε ότι το λεγόμενο “success story” της κυβέρνησης δεν ήταν βασισμένο σε στέρεες βάσεις. Η Κύπρος διαχρονικά στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο τουρισμός θα επηρεαστεί έντονα από τις πρόσφατες πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών αλλά και από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπλέον, το Brexit και η αβεβαιότητα αυξομείωσης της αξίας της αγγλικής λίρας επηρεάζουν αρνητικά την προσέλευση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε ανησυχία για τα στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που απειλούν την οικονομία της Κύπρου και αποδεικνύουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη επί της ουσίας έχουν αποτύχει.

Η μόνη κατεύθυνση στην οποία πρέπει να στραφεί η Κυβέρνηση είναι προς νέες οικολογικές και πράσινες πολιτικές, προς αειφόρες μεθόδους παραγωγής πλούτου και ενέργειας, βασισμένες σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες. Ας δοκιμάσουν επιτέλους μια νέα, αειφόρο οικονομική πολιτική!