Η σημερινή παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας και η χθεσινή παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν διασώζουν το κύρος της Κυβέρνησης και δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο, την πίκρα και την ντροπή που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία, αλλά έγιναν τόσο αργοπορημένα που ίσως να έχουν χάσει και την αξία τους. Όπως σωστά ανάφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Κόσιης, προσωπικός φίλος του κ. Ιωνά, οι παραιτήσεις και των δυο έπρεπε να είχαν υποβληθεί από την αρχή.

Το μέγεθος της τραγωδίας που παρακολουθεί έκπληκτη η κοινή γνώμη εδώ και δύο βδομάδες, είναι τέτοιο που οι πολίτες και η κοινωνία δεν μπορούσαν παρά να επιβάλουν την απομάκρυνση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του πολιτικού της προϊστάμενου του, υπουργού κ. Ιωνά Νικολάου.

Η παύση του κ. Χρυσοστόμου και η παραίτηση του κ. Νικολάου δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αστυνομία. Χρειάζεται σε βάθος έρευνα ώστε να διαπιστωθούν τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση των κατά συρροή εξαφανίσεων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή για τις απαιτούμενες αλλαγές στην αστυνομία αλλά και στο πλαίσιο που διέπει την εργοδότηση των αλλοδαπών οικιακών βοηθών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά ενάντια στο κομματικό κατεστημένο που λειτουργεί διαχρονικά με τη λογική του διαμοιρασμού των θέσεων και το βόλεμα των ημετέρων, διότι η κομματοκρατία γεννά αναξιοκρατία και η αναξιοκρατία, την ανικανότητα. Είναι διαχρονική απαίτηση των Οικολόγων να υπάρχει διαφάνεια. Εργαστήκαμε αρκετά σκληρά εντός της Βουλής προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επίσης πολύ δουλειά μας περιμένει και στην Ευρωβουλή.