Σε τέσσερις μήνες, από τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με το παρατητήριο λιανικών τιμών καυσίμων, αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης κατά 15,4 σέντ, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι η νομοθεσία για μείωση του φόρου κατανάλωσης που ψήφισε η Βουλή, τελικά αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι δεν βοήθησε πάρα μόνο πρόσκαιρα τους καταναλωτές. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, θυμίζουμε ότι είχε προβλέψει κατά την ψήφιση της εν λόγω νομοθεσίας στις 12/12/18, ότι η μείωση στο φόρο κατανάλωσης καυσίμων θα απορροφείτο από την αγορά υπέρ των επιχειρήσεων και πως σε 4 μήνες η λιανική τιμή θα ανερχόταν στα ίδια επίπεδα. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει σήμερα. Ήδη η λιανική τιμή των καυσίμων βρίσκεται σε επίπεδα ψηλότερα από αυτά που ήταν στις 12/12/2018.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι το θέμα της τιμής των καυσίμων συζητείται ήδη πολλά χρόνια και λύση ενάντια στην ενδεχόμενη αισχροκέρδεια δεν έχει βρεθεί. Ως εκ τούτου, προτείνεται άμεσα στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και την Κυβέρνηση να καθοριστεί ανώτατη τιμή στα καύσιμα, προκειμένου να εκλείψουν οριστικά αυτά τα φαινόμενα. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα η πρόταση του Κινήματος μας.