Το «Let’s Do It World!» αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Η ιδέα αυτής της εθελοντικής κινητοποίησης γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία και σήμερα συμμετέχουν σ’ αυτήν 113 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Η εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus – Καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών συμμετέχει και φέτος δυναμικά στηρίζοντας την εκστρατεία με όλες του τις δυνάμεις.

Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχαν στην εκστρατεία 15000 εθελοντές, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εκστρατειών, περισσότερα από 40000 άτομα έχουν καθαρίσει το νησί από 200 τόνους σκουπιδιών.

Φέτος στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s do it Cyprus- Καθαρί-ΖΩ την Κύπρο», περισσότεροι από 46100 σαράντα έξι χιλιάδες εκατό εθελοντές έχουν συμβάλει  στο καθαρισμό της Κύπρου από τα σκουπίδια σε μία μέρα.

 Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών συμμετείχε με τις ακόλουθες δράσεις: 
 
Στην Λευκωσία, στο Καθαρισμό του Πεδιαίου (πίσω από το Προεδρικό) με επικεφαλής τον Πρόεδρο  κ. Γιώργο Περδίκη  μαζί του η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Οικολογική Κίνηση Κύπρου.

Η Νεολαία του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών συμμετείχε στον καθαρισμό του πάρκου της Ακαδημίας από την είσοδο πάρκου από την Λάρνακος με επικεφαλής την Aναπληρωτή Πρόεδρο κα Έφη Ξάνθου. 

Στην Λεμεσό στο Καθαρισμό της περιοχής Καρνάγιο συμμετείχε η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Στην Επαρχία Πάφου με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ευλαβή Επαρχιακό Γραμματέα Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιιτών ο καθαρισμός έγινε στην παραλία Γεροσκήπου σε συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο.