Χαιρετίζουμε την απόφαση της κοινοτικής αστυνόμευσης Επισκοπής και της Αστυνομίας των Ζώων Λεμεσού που διοργάνωσαν το Σάββατο 18/2, ημέρα ενημέρωσης των πολιτών για τον περί προστασίας και ευημερίας των ζώων νόμο και για τις κακοποιήσεις ζώων.

Η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δήλωσε πως «θέλουμε ως Κίνημα να χαιρετήσουμε την πρωτοβουλία της κοινοτικής αστυνόμευσης της Επισκοπής και της Αστυνομίας των ζώων Λεμεσού να ενημερώσουν πολίτες για τον περί προστασίας και ευημερίας ζωών νόμο. Θεωρούμε ότι η ενημέρωση  των πολιτών είναι σημαντική.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης την κοινοτική αστυνομία της Επαρχίας Λευκωσίας που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά θέματα ευημερίας των ζώων και είναι πάντα δίπλα στον πολίτη. Έγινε Πρόσφατη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με ενημερωτικό υλικό για τις δηλητηριάσεις και γενικότερα για την ευημερία των ζώων. Ελπίζουμε αυτές οι ενημερώσεις να συνεχιστούν.

Θεωρούμε επίσης ότι οι ενημερώσεις των πολιτών για τον περί προστασίας και ευημερίας νόμο μπορούν να γίνονται και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με μικρά σποτάκια που θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη νομοθεσία η οποία ενημέρωση θα γίνεται υπό την αιγίδα της αστυνομίας των κτηνιατρικών υπηρεσιών η του Υπουργείου Γεωργίας. Είναι κάτι που θα προτείνουμε μαζί με αλλά σοβαρά θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων στους νέους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Γεωργίας».