Φαίνεται πως, ακόμα και την τελευταία μέρα, η απερχόμενη Κυβέρνηση επιζητά ετσιθελικά να αδειοδοτήσει δεκαώροφο στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα Λήδρα Πάλας, σε πλήρη αντίθεση με τις τεκμηριωμένες θέσεις του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του ΕΤΕΚ (κατά τον νόμο, τεχνικού συμβούλου του Κράτους), πλείστων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων (Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ΠOAK, ICOMOS) καθώς και των κατοίκων Αγίου Ανδρέα και των Φίλων της Λευκωσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής, μεθοδεύοντας την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας με την ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης για το πολυώροφο κτίριο στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία, έχει πείσει τον Δήμο Λευκωσίας – που είναι η αρμόδια πολεοδομική αρχή – να του παραδώσει τον φάκελο της υπόθεσης. Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ΕΚΤΟΣ των αρμοδιοτήτων που του παρέχει η νομοθεσία!

Η επιμονή του απερχόμενου υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή για αδειοδότηση ενός δεκαώροφου πύργου εκτός χώρου, εκτός χαρακτήρα αλλά και εκτός νόμου, μέσα στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ) Λήδρα Πάλας είναι χαρακτηριστική μιας ακραία αυθαίρετης πράξης για την οποία ο ίδιος παίρνει προσωπικά την ευθύνη.

Ο κ. Νουρής πρέπει να ξέρει ότι, αν προχωρήσει στην αδειοδότηση του πολυώροφου στην οδό Κινύρα λίγες ώρες πριν φύγει από το Υπουργείο, θα γράψει μια μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα της υπουργικής του θητείας αλλά και της θητείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη.