Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκαν οι ισχυροί σεισμοί που σημειώθηκαν στην Τουρκία και στη Συρία με τον τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής να φτάνει στους 10,000 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Οι τρομακτικές φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ισοπεδωμένες γειτονιές και εγκλωβισμένους ανθρώπους και παιδιά που ανασύρονται από τα ερείπια είναι ενδεικτικές του μεγέθους της μεγάλης καταστροφής που έπληξε τις δυο αυτές χώρες.

Η νέα τραγική εμπειρία, η χειρότερη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της περιοχής της Τουρκίας και τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει η ανέγερση πυρηνικού σταθμού στην περιοχή Ακκιουγίου. Πέρα από αυτό, η σεισμική ιδιαιτερότητα της περιοχής επιβάλλει να εισαχθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε σχέση με την ασφάλεια τόσο των κτηρίων όσο και των ενεργειακών υποδομών.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ιδιαίτερη αγωνία μας για τους Τουρκοκύπριους μαθητές που ακόμα αγνοούνται μετά τον φονικό σεισμό και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα της τραγωδίας.