Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και ο Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος  συνεχίζει αύριο Σάββατο 10/6 την εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία από τη χρήση φυτοφαρμάκων και τα γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά.

Στα πλαίσια της εκστρατείας, ομάδα μελών του Κινήματος θα μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια και θα μιλήσουν με τους πολίτες στις λαϊκές αγορές του ΟΧΙ στη Λευκωσία και στη λαϊκή αγορά πλησίον του Παλιού Νοσοκομείου, στη Λεμεσό.

Στη Λευκωσία  (Λαϊκή Αγορά του ΌΧΙ) στην  εκστρατεία θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κύριος Γιώργος Περδίκης, ενώ στο χώρο θα κάνει δηλώσεις στις 11:45

Η εκστρατεία του Κινήματος ξεκίνησε από τις 20 Μαΐου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης κατά της Monsanto και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία των φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών παρασκευασμάτων στην γεωργία και την κτηνοτροφία, την εισβολή των γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών και την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ξένων φρούτων και λαχανικών, και ιδιαίτερα από τα κατεχόμενα και την Τουρκία. 

Το Κίνημα υποστηρίζει την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, την αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών και την ενίσχυση των Κύπριων παραγωγών έναντι των ανεξέλεγκτων εισαγωγών από το εξωτερικό.

Η αυριανή εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος (4-10/6) και της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος (5Η Ιουνίου).