Είναι προφανές ότι ορισμένοι βάζουν τρικλοποδιές στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Είναι οι ίδιοι που εάν ήθελαν, θα μπορούσαν να είχαν δρομολογήσει εδώ και καιρό –έμπρακτα- την ουσιαστική πρόοδο του.

Δυστυχώς ενώ μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη ψήφισή των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ, δημιουργείται αχρείαστος θόρυβος γύρω από φήμες και διαδόσεις. Ξαφνικά βρέθηκαν να βαρύνοντα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συλλήβδην με την κατηγορία του Ιούδα και του συνωμότη.

Ευτυχώς η κατηγορία αυτή δεν αγγίζει το Κίνημα -όπως ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός- αφού το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υποστήριξε με συνέπεια και σταθερότητα τα νομοσχέδια από την αρχή, πάρα το γεγονός ότι δεν είμαστε συγκυβερνών κόμμα. Καλούμε τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν δημόσια την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και να δεσμευτούν ότι δε θα βάλουν εμπόδια μέχρι την ψήφιση του.

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις και πρέπει επιτέλους να μείνουν στο περιθώριο οι προδότες, όπως χαρακτήρισε πολιτικό αρχηγό ο κ. Παμπορίδης. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βάζουν εμπόδια μόνο στον υπουργό, αλλά και στους πολίτες που δικαιούνται ένα Γενικό Σύστημα Υγείας που θα τους προσφέρει τουλάχιστον την ελπίδα, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιτευχθούν τα στοιχειώδη.

Άλλωστε ο Ιούδας μπορεί να φιλούσε υπέροχα, αλλά παρέμεινε προδότης μέχρι το τέλος της ιστορίας.