Για το μέλλον του Κυπριακού ενημέρωσε χθες ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί τα τέσσερα κόμματα της λεγόμενης συγκυβέρνησης, με τον κ. Οζερσάι να αναφέρει ότι αυτό έγινε λεπτομερώς, ιδιαίτερα για τις συναντήσεις Ακιντζί – Λουτ. Μάλιστα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έγινε και ανταλλαγή απόψεων.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, εκτός από το Κυπριακό, έγινε συζήτηση επίσης και στο θέμα του φυσικού αερίου, επιρρίπτοντας μάλιστα και στους Ελληνοκύπριους «απροθυμία» στο ζήτημα αυτό.

Ενώ λοιπόν ανακοινώθηκε η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP και αναμένεται ξανά στην Κύπρο η κα Λουτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο και δείχνει να προτιμά τον συνεχή δημόσιο διαπληκτισμό με το ΑΚΕΛ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καυτηριάζουμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ετσιθελικά κωφεύει στις εκκλήσεις του Κινήματος για σύγκληση και ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό, ενημέρωση των όσων διαμείφθηκαν με την κα. Λουτ, αλλά και το θέμα της διαχείρισης του φυσικού πλούτου εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Τον καλούμε όπως άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.