Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επανέρχεται στο θέμα της ανεξάντλητης καύσης αδρανών υλικών στην Μαραθούντα.

Με την παραχώρηση της αρμοδιότητας διαχείρισης του χώρου αδρανών υλικών από τον Δήμο Γεροσκήπου στον Δήμο Πάφου, η κατάσταση επιδεινώθηκε επικίνδυνα.

Εδώ και ένα μήνα χιλιάδες κάτοικοι της Μαραθούντας, Αγίας Μαρινούδας, Αχέλειας, και Γεροσκήπου υποφέρουν καθημερινά από αναθυμιάσεις που προέρχονται από την ανεξέλεγκτη καύση αδρανών υλικών.

Οι κατά καιρούς υποσχέσεις ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, έμεινε γράμμα κενό.

Το βράδυ οι κάτοικοι υποφέρουν από τις τοξικές ουσίες και αναθυμιάσεις και αναγκάζονται να κλείνουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά σημαντικό για να τύχει διαχείρισης από τον Δήμο.

Ας το αντιληφθούν αυτοί που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με την υγεία τους.

Χρόνια τώρα κρατά αυτή η κοροϊδία. Είναι καιρός οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι να πάρουν την υγεία στα χέρια τους. Ας αφήσουμε όλοι τις πολυθρόνες και ας αποφασίσουμε να βγούμε στον δρόμο να διεκδικήσουμε αυτό που οι αρχές μας στερούν προκλητικά.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

AYIA MARINOUDA 019 AYIA MARINOUDA 020 AYIA MARINOUDA 021 AYIA MARINOUDA 029 AYIA MARINOUDA 031 AYIA MARINOUDA 032 AYIA MARINOUDA 034-1