Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ζήτησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, στην περιοχή Τοξεύτρα στον Ακάμα, στην παρουσία του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών, για επιτόπια επίσκεψη.

Ο κ. Περδίκης στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστουδουλίδη, υπενθυμίζει την προεκλογική τους αλληλογραφία για κήρυξη της Χερσονήσου του Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο και Πάρκο Βιόσφαιρας, διεθνών προδιαγραφών και αναθεώρηση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ.ΠΕΡΔΙΚΗ ΠΡΟΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Ειδικότερα, βάσει των θέσεων των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ζητείται να εισακουστούν οι προτάσεις για αναθεώρηση του Σχεδίου για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα. Ας μην αρκεστεί η νέα κυβέρνηση στην τυφλή εφαρμογή των σχεδιασμών της προηγούμενης κυβέρνησης. Προσπάθειά όλων μας πρέπει να είναι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο και το λαό μας και ειδικά στην περίπτωση του Ακάμα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αντί για Εθνικό πάρκο διεθνών προδιαγραφών στον Ακάμα επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα τεχνητό «λούναπαρκ» εις βάρος της φύσης και του περιβάλλοντος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναμένει από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τη διευθέτηση της συνάντησης αυτής το συντομότερο δυνατόν.