Πραγματοποιήθηκε  σήμερα  με μεγάλη επιτυχία και για όγδοη συνεχή χρονιά το  «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας»,  στο Πάρκο της Ακρόπολης στο Στρόβολο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρέθηκε με δικό του περίπτερο όπου προσέλκυσε μεγάλη μερίδα από τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στόχος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν να αναδειχθεί ξανά το θέμα των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Το περίπτερο των Οικολόγων, που δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό από ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση άχρηστων υλικών, είχε το σχήμα μιας σπηλιάς και το παιγνίδι αφορούσε στην εικονική κατεδάφιση των επαύλεων που κτίστηκαν πάνω στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια. Τα παιδιά κατεδαφίζουν τις παράνομες επαύλεις στις θαλασσινές σπηλιές. Οι επίσημοι δεν πλησίασαν καν στο περίπτερο μας. Το μήνυμα “ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΡΑ” τους τρομάζει και στοιχειώνει τους πιο άγριους οικολογικούς τους εφιάλτες.

Στο φεστιβάλ και στο περίπτερο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε  ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, καθώς και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου.